6. srpna 2014

Fazolové brownies



Inspirace z: Veganza.cz
Hodnocení: 7/10

Upravený recept
Suroviny:
2 plechovky červených fazolí (cca 500g)
200g mouky (100g pšeničná celozrnná a 100g žitná celozrnná)
100g třtinového cukru
1 střední banán
200ml domácího rýžového mléka
50g karobu
50g čokolády
1 vanilkový cukr (v ideálním případě vanilkový lusk ;))
a 1PL prášku do pečiva

Výroba je neuvěřitelně jednoduchá - všechny "suché" přísady smícháte v míse a mixérem/robotem rozmixujete všechny "mokré přísady" (=fazole, banán, mléko) a tekutou směs poté vlijete do suché, přimícháte na drobno nasekanou čokoládu, zamícháte, plech vyložíte pečícím papírem a pečete na 180°C cca 25 minut. Použila jsem menší plech, ale i na větším to bude oukej, jen budou brownies nižší.

Výsledek:


Výsledek není úplně stoprocentní, představovala jsem si to trochu víc nadýchané, což je asi dáno velkým množstvím mouky. Už oproti původnímu receptu jsem musela přilít víc mléka, aby se těsto spojilo, ale pravděpodobně je to dáno vlastností konkrétní mouky. Pro příště (a určitě bude příště, to zas jó!) ubrat mouky při zachování 200ml mléka. Na druhou stranu, chuťově je to bomba, což mi potvrdila celá konvenčně se stravující rodina. Rozhodně vyzkoušejte!

L.

Žádné komentáře :

Okomentovat