30. srpna 2014

Polévka z červené čočky a mrkve




Venku je deštivo a chladno = čas na hustou a sytou polévku! 

Hodnocení: 9/10

Recept (vyjde zhruba na dvě porce, podle toho jak moc/málo jí chcete mít hustou)
1/2 hrnku červené čočky
1 větší mrkev
1 brambor
1 malá cibule
cca 50 ml rostlinné smetany + na ozdobu
bobkový list, sůl, pepř a lžička kari koření

Nejprve si na trošce oleje osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a krátce osmahneme. Přilijeme půl až tři čtvrtě litru vody nebo zeleninového vývaru, přihodíme čočku a na kostičky nakrájené brambory, bobkový list, sůl, pepř a kari. 
Vaříme cca 15 minut a poté polévku rozmixujeme. Vrátíme na vařič a necháme ještě trochu prohřát. Nakonec do polévky vmícháme smetanu pro zjemnění, ale lze jí úplně vynechat.

L.

Žádné komentáře :

Okomentovat