12. srpna 2014

Těstoviny s ratatouille a houbami




Hodnocení: 10/10

Suroviny:
bezlepkové těstoviny (měla jsem své oblíbené pohankové)
marinované tofu
čerstvé houby - teď je houbařská sezóna, takže šup do lesa pro hřiby! (pokud jste ale lenoši nebo na recept narazíte v jinou roční dobu, můžete použít jakékoliv čerstvé houby - hlíva, žampiony...)
pórek
cca 3 papriky (měla jsem velké červené a dlouhé bílé)
cca 2 velká rajčata
lilek
(můžete ještě přidat cuketu, ale já ji neměla)
2 stroužky českého česneku
čerstvé bylinky (tymián, dobromysl - v zimě sušené či mražené)
nasekaná čerstvá petržel
zeleninový bujón
(himalájská/mořská) sůl, pepř, kmín, olivový olej

Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu. Lilek nakrájíme na pláty a každý z obou stran prosolíme a necháme vypotit. Na oleji (lžička) osmahneme pórek, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a zarestujeme. Trochu podlijeme vodou a podusíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, stáhneme plamen a necháme podusit. Lilek a houby dělám zvlášť. Na oleji (lžička) osmahneme na kostičky nakrájené houby, osolíme, přisypeme kmín, podlijeme trochou vody a necháme podusit. Mezitím otřeme vypocenou vodu se solí z lilku a nakrájíme ho na kostičky. Ty pak přisypeme k houbám a podusíme. Můžeme přilít ještě trochu vody a přidáme půlku bujónu. Hotovou směs lilku a hub přisypeme k zelenině, promícháme, přidáme druhou půlku bujónu, nakrájené tofu na kostičky a dle potřeby dosolíme a opepříme. Prolisujeme do směsi česnek a navrch položíme celé snítky čerstvých bylinek. Přikryjeme poklicí a dusíme ještě alespoň 10 minut. Poté vyndáme bylinky a přisypeme nasekanou petržel. Nakonec do směsi přisypeme uvařené těstoviny a promícháme.

Tento recept je vážně velmi jednoduchý, ale opravdu moc chutný. Množství použité zeleniny záleží na množství uvařených těstovin.


Bon appétit!

B.

Žádné komentáře :

Okomentovat